کوهنوردی
دو شنبه 22 خرداد 1391برچسب:, :: 11:36 :: نويسنده : دانشمند
کوهپیمایی و کوهنوردی آغاز می شود با اول ایمنی دوم ایمنی سوم ایمنی
اول ایمنی : فرا گرفتن دانش کوهپیمایی و کوهنوردی و زندگی در طبیعت و استفاده از تجارب متخصصین این ورزش . دوم ایمنی : استفاده از وسایل و لوازم استاندارد و مناسب در برنامه ها سوم ایمنی : استفاده به موقع از دانش فرا گرفته شده و لوازم مناسب هر برنامه **************************************************************** سازماندهی حرکت گروهی حرکت یک گروه کوهپیمایی همیشه به شکل ستونی و در یک صف منظم پشت سر یکدیگر انجام شود و تا پایان کار سعود و بازگشت باید نظم صف و ستون گروهی حفظ گردد و هر شخصی در صف جایگاهی دارد که توسط سرپرست گروه تعیین می گردد . نظم و انضباط می تواند ایمنی شما را تضمین کند . همیشه در صف و ستون گروهی حرکت کنید و از گروه جدا نشوید و از حرکت کنار یکدیگر خود داری نمایید . پوشاک مناسب فصل به همراه داشته باشید . اصل تقسیم بار روی اهرم های بدن را فراموش نکنید . همیشه در کوله پشتی فضایی را برای تجهیزات گروهی در نظر بگیرید . شب قبل از سعود کوله را کنترل و لوازم را داخل آن قرار دهید . هیچ گاه برای اولین بار کفش و دیگر لوازم کوهپیمایی نو خود را در یک برنامه سنگین استفاده نکنید . به توسعه افراد با تجربه توجه کنید . ***************************************************************** ویژگی های پوشاک در کوهستان
* سبک و مقاوم باشد . * دارای رنگ مناسب با محیط باشد ( استتار با محیط نباشد ) * چنانچه رطوبت بگیرد سریع خشک شود . * دارای تنفس مطلوب باشد . * مقاوم در مقابل عوامل جوی (باد ، رطوبت ، سرما و ... ) باشد . * از نظر اندازه خیلی جذب بدن و خیلی بزرگتر از بدن نباشد . ************************************************ کوهستان همیشه دارای هوای متغیر است حتی در فصول گرم هم پوشاک اضافه به همراه داشته باشید . زمانی به ارزش وسایل پی می برید که مورد استفاده آن برایتان پیش بیاید . همیشه یک کبریت در کوله پشتی و یک کبریت در جیب لباستان همراه داشته باشید .
همیشه یک وعده غذای اضافه غیر فاسد شدنی به همراه داشته باشید .
************************************************ تمام طناب هایی که با آن ها عملیات فنی کوهنوردی انجام می دهیم باید از نوع قابل کشسان باشد .
************************************************ اصول گامبرداری همواره خدارا به یاد داشته باشید با یاد خدا دل ها آرام می گیرد . قبل از شروع پیمایش بند کفش های خود را تنظیم کنید . در زمان بالا رفتن بند ها را خیلی محکم نکنید ولی در سرازیری بندها را کمی محکم تر ببندید . در زمان پیمایش ها طوری گام برداری کنید تا از اهرم های اسکلتی بدن بهتر استفاده شود تا به عضلات فشار کمتری وارد شود . در هنگام پیمایش دست های خود را در جیب لباستان قرار ندهید در زمان عدم تعادل دست های شما اولین ابزار حمایتی بدن شما هستند . نکته ی مهم در شیب های برفی از زیگزاگ کردن خود داری کنید . زمانی که به باتون نیاز ندارید آنها را جمع کنید و طوری در دست بگیرید که ایمنی نفر پشت سر شما را تهدید نکند . هیچ گاه مفاصل باتون را روغن کاری نکنید در صورت چرب شدن مفاصل باتون محکم نمی شود .
*ادب اولین نشانه شاخص هر ورزشکار است *
خطرات کوهستان در هنگام عبور از شیب ها به صورت تراورس بایستی مراقب رها شدن سنگ از زیر پا بوده تا برای افراد پایین دست تهدید ایجاد نشود . از ایجاد سروصدا خود داری کرده و فاصله نفرات به هم نزدیک باشد در موقع رها شدن سنگ با اعلام سنگ سنگ دیگران را با خبر کنید . مه : در هنگام برخورد با مه تک تک افراد گروه مراقب یکدیگر بوده و فاصله ها کمتر شود در صورت نیاز افراد با طناب انفرادی به هم وصل شوند . در صورت مواجه شدن با مه به جای دستپاچه شدن ضمن حفظ آرامش از نقشه و قطب نما استفاده نمایید در غیر این صورت با زدن چادر و کمپ در محل منتظر هوای مساعد باشید . ساعقه : ساعقه تخلیه ی الکتریکی شدید و بسیار سریع در هوا است . نکات ایمنی در هنگام رعد و برق : 1- از روی یال ها ، قله ها ، دیوار های بلند به پایین بروید . 2- اجسام فلزی را از خود دور کنید . 3- لباس های خیس را عوض کرده و لباس خشک بپوشید . 4- در جنگل همیشه از درختان بلند پرهیز کنید . 5- ارتفاع را کم کرده و به پایین دست بروید .
* هیچ وقت در کوه ندوید * *کوهستان محیط ورزشی ما محسوب می شود آن را تمیز نگه دارید * هنگام پایین آمدن از کوه همانند بالا رفتن به استراحت و مصرف مواد غذایی قندی و نشاسته و مایعات نیاز دارید زمانی را برای آن در نظر بگیرید. سعی کنید قبل از تاریکی هوا برنامه را به پایان برسانید . سعی کنید در بدترین شرایط بهترین روحیه را داشته باشید . در یک کارت اطلاعات شخصی خود را بنویسید و در یکی از جیب های جلویی لباستان قرار دهید . مراقب گذشت زمان باشید . دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است
دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, :: 18:17 :: نويسنده : دانشمند
سوادكوه سرزمين دو خورشيد برج لاجیم
برج لاجیم در شمار آثار زمان تسلط آل زیار بر طبرستان در فاصله سالهای ۳۱۶ الی ۴۴۳ هجری قمری است. این بنای تاریخی در خارج از یک گنبد مخروطی ساده و ظریف پوشیده شده است که در داخل به حالت مدور تغییر شکل میدهد. ورودی این بنای آجری در سمت شرق است و پایه گنبد به وسیله یک ردیف طاقنما تزئین شده است. در کمربند زیر گنبد دو کتیبه به خط کوفی و پهلوی بر روی هم قرار گرفته است. این دو کتیبه بشکل زیبایی با آجرهای تراشخورده در زمینهای از گچ سفید نصب شدهاند کتیبه با خط کوفی نام کیا اسماعیل ابوالفوراس شهریار ابن عباس صاحب بنا و تاریخ ۴۱۳ هجری قمری را نشان میدهد. جاده دسترسی به روستای لاجیم از شهر زیرآب آغاز میشود و پس از طی یک مسافت 27 کیلومتری به سر گردنه مرتفعی میرسد که از طبیعت و ارتفاعات جنگلی خارج و به چمنزار و بوته زارهای زیبا بدل میگردد. مدتی است که قرار است قسمت های داخلی این برج مورد مرمت قرار بگیرد و در داخل بنا داربستهایی کار گذاشته شده است ولی به طور مسلم هنوز تعمیرات جدی صورت نگرفته. نکته دیگر وجود یک مقبره در داخل بنای برج است. به گفته اهالی این مقبره مربوط به یکی از امام زادگان است. محوطه اطراف برج در واقع فبرستان لاجیم است. که محل تدفین متوفیان روستا است. در این روزها به دلیل در پبش بودن برنامه یادواره گرامیداشت شهدا در لاجیم بنای یادبودی در کنار برج لاجیم در حال ساخت است. هنوز این بنای یادبود کامل نشده است.
دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, :: 18:1 :: نويسنده : دانشمند
قلعه کنگلو
این قلعه به فاصله تقریبی ۲۰ کیلومتری در جنوب شرقی دوآب (منطقه سوادکوه) درنزدیکی روستای کنگلو بر بالای صخرهای قرار دارد که قسمت اعظم آن با گذشت زمان وعوامل مخرب جوی از بین رفتهاست. نمای خارجی قلعه را یک باروی عظیم سنگی تشکیل میدهد که درقسمت میانی و طرفین آن، برجهای دیده بانی تشکیل شدهاست. فضای داخلی این قلعه با توجه به بقایای آن، مدور و در دو طبقه ساخته شده بود که قسمت عمده آن از بین رفته و در حال ویرانی است. شما هم می توانید ازاین قلعه دیدن نمایید .
درباره وبلاگ
![]() به وبلاگ من خوش آمدید به مدت 15 سال کوهنوردی را شروع کرده و اکنون به مدت 5 سال است که به طور حرفه ای فعالیت می نمایم . سرپرست گروه کوهنوردی کوهدشت و عضو گروه امداد و نجات کوهستان و از راهنماهای کوه های سوادکوه می باشم شما هم می توانید در برنامه های کوهپیمایی , صخره نوردی , غار نوردی , دره نوردی و برنامه های گلگشتی و بازدید از آثار باستانی سوادکوه , دریاچه ها و اماکن دیدنی از جمله : برج لاجیم , قلعه متروکه حسن بور , غار زنگیان , آبشار گزو و غیره شرکت نمایید . تلفن تماس : 09119233731 ایمیل : daneshj4648@yahoo.com آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان
|
|||
![]() |